ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη στα Χανιά: “Κάθε άλλο παρά «μύριζε» λίγο άρωμα από τον τόπο του”

Τη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά την Κυριακή, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χανίων αναφέρει αναλυτικά:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βάζει πάντα μπροστά τα καυτά τοπικά θέματα ανά την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός στην προεκλογική επίσκεψή του στον τόπο καταγωγής του, στα Χανιά, παρέθεσε μια «κλειστή» εκδήλωση στον Ιστορικό Κήπο της πόλης και μια διακαναλική συνέντευξη Τύπου η οποία κάθε άλλο παρά «μύριζε» λίγο άρωμα από τον τόπο του.

Καμία απάντηση για το Λόφο Καστέλι, πέραν του ότι αυτά τα έργα δε μπορούν να γίνουν χωρίς τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά αφορούν πρωτίστως τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει εάν ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είναι ένας ιδιώτης με τον οποίο το Κράτος δεν έχει δικαίωμα να συνδιαλαγεί ;

Καμία απάντηση για το Λόφο Καστέλι, πέραν του ότι το Κράτος θεσμικά κατοχυρώνει τον πολιτιστικό πλούτο των Χανίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει εάν η έγκριση της τουριστικής χρήσης γης για το Λόφο Καστέλι απο το ΚΑΣ δηλαδή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το κέντρο αστικού πυρήνα από το 3000 π.Χ. και τον πρόδηλο ανακτορικό χαρακτήρα του μινωικού οικισμού στο «οικόπεδο» στο Λόφο Καστέλι, όπως και το Ιστορικό Κτίριο του Διοικητηρίου των Ενετών, στη συνέχεια των Οθωμανών, μετά Διοικητήριο της Κρητικής Πολιτείας ως πρώτη έδρα της διοίκησης του Ελληνικού Κράτους μετά το 1913 και την Ενωση και, πιο πρόσφατα, ως έδρα της 5ης Μεραρχίας Χανίων , είναι συμβατή με τον Αρχαιολογικό Νόμο ;

Καμία απάντηση για την ακαμψία να δοθεί παράταση για την έγκριση του ΓΠΣ του Δήμου Χανίων , πέραν της αναφοράς για «πειθαρχία στη δόμηση» και το μεταρρυθμιστικό εργαλείο των ΤΠΣ δηλαδή των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει εάν η ύπαρξη των ΤΠΣ επιβάλλει ή δικαιώνει το πέταμα στον «κάλαθο» 8 ετών εργασίας και εξόδων του δημοσίου.

Καμία απάντηση για το θέμα των πυλώνων υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ και τις Ανεμογεννήτριες Βαρέως Τύπου στην Επαρχία Σφακίων, πέραν της αναφοράς πως «θα μιλήσει με τον ΑΔΜΗΕ» και ότι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κάνει το ρεύμα ποιο φτηνό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει έαν ο πρωθυπουργός γνωρίζει για ποιον θα γίνει το ρεύμα ποιο φθηνό και εαν γνωρίζει για τη λύση των « ενεργειακών κοινοτήτων» καθώς και της υποθαλάσσιας πόντισης καλωδίου ρεύματος υψηλής τάσης, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τόπο μας, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά η μεταβολή του οικονομικού αναπτυξιακού μοντέλου της Κρήτης από αγροτοτουριστικό σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης.

Καμία απάντηση για το θέμα του ΒΟΑΚ δηλαδή του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης , πέραν της αναφοράς πως αυτό είναι το «μεγάλο στοίχημα» της κυβέρνησης και οτι όπως όλα τα μεγάλα έργα θέλουν χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει έαν η ακύρωση πριν από 5 χρόνια, όλων των μελετών, σχεδιασμών και εγκρίσεων που είχαν δρομολογηθεί επι ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τον ΒΟΑΚ, ήταν ωφέλιμη για το χρονοδιάγραμμα του «μεγάλου στοιχήματος» και επίσης πως γίνεται ένα τέτοιο έργο να δρομολογηθεί χωρίς τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και εαν έχουν ληφθεί υπ’οψιν όλες οι ενστάσεις τοπικών φορέων και εκπροσώπων κυρίως σε σχέση με τις οικιστικές, αγροτικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νέων μεθοδεύσεων.

Καμία απάντηση για το θέμα της τραγικής Υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και της άνισης μάχης που δίνουν τα Τοπικά Κέντρα Υγείας στην Κρήτη λόγω της επιβάρυνσής τους από την Τουριστική Δραστηριότητα του νησιού , πέραν της αναφοράς πως τα οφέλη από το έργο της κυβέρνηση για το ΕΣΥ θα τα δουν οι πολίτες σε δύο χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει έαν τα θέματα Υγείας έχουν την πολυτέλεια του Χρόνου, για όσους απειλείται η ψυχική και σωματική τους υγεία, είτε απο την πλευρά του εργαζόμενου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είτε απο την πλευρά του χρήστη που ασθενεί και το έχει ανάγκη.

Η μόνη απάντηση που πήρε ο τόπος μας, από τον Χανιώτη Πρωθυπουργό, είναι ένα δώρο, η υπόσχεση για την διαμόρφωση των Ιταλικών Στρατώνων. Αλλά με αυτόν τον τρόπο απλά μας θύμισε οτι δώρο που έχει δοθεί δε ξαναδωρίζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την προσφορά στον πολίτη δε τη θεωρεί δώρο αλλά υποχρέωση και θα περιμέναμε τόσο για τους Ιταλικούς Στρατώνες όσο και για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, υποχρεώσεις που δρομολογήθηκαν ήδη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δηλαδή πριν 5 χρόνια, να έχουν προχωρήσει εάν όχι υλοποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί